Getinge je vodeći globalni dobavljač proizvoda i sistema koji doprinose poboljšanju kvaliteta i isplativosti u zdravstvu i naukama o životu.

Getinge je globalna kompanija za medicinsku tehnologiju, osnovana u Švedskoj 1904. godine. Firma obezbeđuje opremu i sisteme u okviru zdravstvene zaštite i nauka o životu. Kompanija je ranije bila organizovana u tri poslovne oblasti: kontrola infekcija (trgovina kao Getinge), proširena nega (ArjoHuntleigh) i medicinski sistemi (Maquet, najveći svetski proizvođač hirurških stolova), ali je najavila da će postati kompanija sa jednim brendom, koja radi pod brend Getinge, 20. marta 2017. godine.

 

Getinge proizvodi u ponudi:

Getinge operacioni stolovi: Betaclassic, Lyra, Meera, Alphamaxx, Otesus, Magnus, Yuno II

Maquet Betaclassic mobile je kvalitetan i ekonomičan mobilni hidraulični hirurški operacioni sto. Nekoliko brzih pumpi selektora kojim se upravlja pedalom omogućava precizno podešavanje gornjeg položaja operacionog stola. Provereni dizajn obezbeđuje odličnu stabilnost stola i neograničen pristup pacijentu za hirurški tim.

Maquet Betaclassic pruža namensko rešenje za vojnu medicinu i medicinu katastrofa, jer ne zavisi od bilo kakvog spoljniog izvora napajanja. Zahvaljujući velikim točkovima operacioni sto se može transportovati bez obzira na teren.

Getinge Maquet Betaclassic operacioni sto paroco medicinska oprema

Operacione lampe: Lucea, Volista, PoweLed II

Getinge Maquet Lucea

Svaki objekat mora podržavati efikasnu dijagnostiku i složene procedure, dok istovremeno sadrži troškove i minimizira svoj uticaj na životnu sredinu. Maquet Lucea za pregled i hirurška svetla, podržavaju potrebe svih medicinskih odeljenja. Maquet Lucea za pregled i hirurška svetla pružaju dosledno, visokokvalitetno osvetljenje u modernom dizajnu.

Getinge Maquet Lucea 10 lampa za pregled pruža idealno osvetljenje za sve medicinske specijaliste i sva radna okruženja. Posebno je pogodna za dermatologiju. Maquet Lucea 40 lampa je dizajnirana za bolničku indukciju, šok tretman i sobe za oporavak.

 

Getinge Maquet Lucea operacioona lampa paroco medicinska oprema

 

Aparati za anesteziju: Flow-c, Flow-e, Flow-i

Getinge Flow – c

Flow-c je kompaktan aparat za anesteziju koji se lako koristi i omogućava siguran i isplativ tretman. Kompaktni dizajn je prednost u punoj operacionoj sali sa gustim rasporedom. Uprkos svojoj maloj veličini, on ima prednosti porodice Flow, kao što su performanse ventilacije prema ICU standardima, precizno doziranje agenasa, aktivne tehnologije za sprečavanje hipoksije, intuitivni korisnički interfejs i više mogućnosti montaže.

getinge flow c paroco medicnska sredstva aparat za anesteziju

Plafonski stativi za operacionu salu Moduevo

Getinge Maquet Moduevo

Kao visoko ergonomsko, efikasno rešenje, Maquet Moduevo plafonske jedinice omogućavaju pacijentu da se koncentriše na pacijente a ne na uređaje.

Getinge Maquet Moduevo nudi asortiman plafonskih jedinica koji obezbeđuje lako pristupačne vitalne komunalne usluge i opremu, pojednostavljujući tokove rada i poboljšavajući efikasnost. Jednostavni za implementaciju i upotrebu, omogućavaju bolju organizaciju resursa, povećavaju produktivnost – a time i smanjuju troškove.

plafonski stativ getinge maquet moduevo paroco medicinska oprema

Nameštaj za operacionu salu – Maquet Resist medicinski nameštaj

Asortiman medicinskog nameštaja Geting Maquet Resist sastoji se od pouzdanog i dobro proverenog pribora. Stolovi za instrumente, stalci za infuziju, stolice, stepenice i mnogi drugi predmeti su neophodni pomagači u svakodnevnom životu u operacionoj sali. Namešataj za operacionu salu Maquet Resist je dizajniran da održi najviše od higijenskih standarda, a sa druge strane da se svakodnevno optimizuju radni procesi koji uključuju sterilne materijale.

nameštaj za operacione sale getinge resist

Getinge hibridne operacione sale

Jedna od najvećih inovacija je hibridna operaciona sala, nešto u čemu je Getinge bio pionir skoro 20 godina. Naše iskustvo pokriva sve od Hibridne operacione sale do multimodalnih Hibridnih apartmana. Dijagnostičko snimanje u realnom vremenu znači da se intervencija može izvesti u jednoj sesiji, optimizujući upotrebu vaših tehničkih i ljudskih resursa. Interdisciplinarni timski rad je u srcu koncepta hibridne operacione sale koji koristi posebno visokorizičnim pacijentima : Intraoperativno snimanje omogućava radiolozima i hirurzima da blisko sarađuju, koordiniraju procedure i minimizuju rizike.

Jedinstveni hirurški radni prostor koji kombinuje opremu za snimanje sa multifunkcionalnim hirurškim stolom. Omogućava dijagnostiku i lečenje na jednoj lokaciji, smanjujući rizik , poboljšavajući bezbednost pacijenata i na kraju smanjujući troškove. Hirurška radna površina ne samo da zadovoljava potrebe više hirurških disciplina, već i uravnotežuje potrebu za pomeranjem, kada se koristi za napredno snimanje.

getinge hibridne sale