Modularni sistemi za operacione sale pružaju idealno bolničko okruženje i  osiguravaju besprekorne tokove rada za bolničko osoblje sa dubokim razmatranjem doživljaja  i iskustva pacijenta tokom boravka u bolnici. Getinge IN2 Modularni  sistem je IN-inteligentno i IN-tuitivno rešenje za fleksibilne radne prostore i pozitivnu atmosferu u operacionoj sali, intezivnoj nezi i bolnicama. Maquet Variop sistem modularnih zidova je modularni sistem operacionih sala razvijen da pomogne osoblju u oblastima sa visokim higijenskim zahtevima. Sistem je samo jedan primer rešenja usmerenih na pacijente, koji Getinge čine liderom u zdravstvenoj zaštiti.

Operacione sale sa visokom tehnologijom moraju biti konfigurisane tako da odgovaraju promenljivim trendovima. Getinge sistem modularnih zidova fleksibilno se prilagođavaju svim prostornim uslovima i zahtevima – danas i sutra omogućavajući da medicinske oprema i resursi budi maksimalno iskorišteni.

Getinge IN2 modularni sistemi prostorija

Modularni sistem Getinge IN2 je srž našeg projektnog poslovanja. Ovaj visokokvalitetni, higijenski modularni sistem prostorija sastoji se od podkonstrukcije, zidnih i plafonskih elemenata, vrata i opcione integracije ugrađenih elemenata koji vam daju fleksibilnost da menjate i zamenjujete po potrebi. To je fleksibilna osnova za rast vaše bolnice i prilagođavanje novim tehnologijama medicine i medicinske opreme.

 

 1. Podkonstrukcija
  Getinge IN2 elementi su montirani na čvrstu pocinkovanu čeličnu podkonstrukciju. Podne šine, plafonske šine i vertikalni nosači se koriste za mešanje, usklađivanje i montažu svih vrsta panela.
 2.  Zidni elementi
  Visokokvalitetne zidne komponente u različitim materijalnim opcijama dizajnirane su da izgrade prijatno, bezbedno i efikasno radno okruženje. Glatke i higijenske površine se lako čiste i ispunjavaju najviše standarde.
 3. Ormari
  Getinge IN2 nudi razne ormare za držanje predmeta blizu i poboljšanje tokova posla. Svi ormarići su potpuno u ravni sa zidnim panelima, mogu se opremiti policama i mogu se premazati kako bi se uskladili sa zidnim panelima.
 4. Modularni plafonski sistem
  Osvetljenje prostorije i laminarni protok vazduha su integrisani u modularni plafonski sistem. Dostupne opcije osvetljenja obezbeđuju tačnu percepciju tkiva i boja. Getinge IN2 LAF opcije su dostupne u jednodelnim ili trodelnim sistemima.
 5. Stakleni elementi
  Zahvaljujući prozorima između prostorija, svetlost može da prođe i stvori otvorenu atmosferu za funkcionalno i bezbedno radno okruženje. Dostupne su opcione roletne ili pametno staklo od tečnog kristala, kao i fasadni prozori. Osvetljeni stakleni zidni elementi pomažu u postavljanju estetskih akcenta.
 6. Sistem vrata
  Getinge IN2 sistem vrata uključuje mehaničke i električne komponente za klizna i krilna vrata koja omogućavaju siguran i ergonomski ulazak bez dodira.
 7. Ugrađeni elementi
  Getinge IN2 nudi širok spektar ugrađenih elemenata za dopunu vaših radnih tokova. Kontrolni paneli, infobarovi, LED rendgenski monitori, signalna svetla i još mnogo toga mogu se dodati u vašu sobu kako biste poboljšali svakodnevnu upotrebljivost i udobnost.
 8. 3-delni sistem
  Trodelni paneli sa ugradnim elementom od 200 mm su pogodni za ugradnju utičnica za medicinski gas, utičnice ili druge zidne instalacije. Elementi se mogu lako rastaviti i ponovo instalirati tokom održavanja ili modernizacije.

 

Fleksibilnost za modernizaciju – modularni sistemi za operacione sale

 

Proces modernizacije sa Getinge IN2 je brži i isplativiji od konvencionalne gradnje i omogućava veću fleksibilnost u budućnosti.
Svaka operaciona sala je proizvedena da zadovolji vaše individualne potrebe za preuređenjem ili novom gradnjom. Zidni i plafonski elementi koji se mogu ukloniti dodaju fleksibilnost u budućnosti za servis, održavanje ili modernizaciju.​Bolnički tehničari mogu da uklone modularne panele radi pristupa radi servisiranja, održavanja ili nadogradnje – nisu potrebni posebni alati.

 

Komponente modularnih sistema Getinge IN2 su napravljene da traju

 

 

Dizajn omogućava da se elementi ponovo koriste i prenamene, smanjujući ukupni ugljenični otisak vašeg objekta i maksimizirajući povraćaj vaše investicije.​
Getingeov rad na održivosti je sastavni deo naše strasti za životom. Pomažemo našim klijentima da spasu živote uz posvećenost vođenju poslova koji su društveno, etički i ekološki prihvatljivi u celom lancu vrednosti.​Poštujući naše kupce, zaposlene i planetu u svemu što radimo, pozitivno utičemo na društvo, danas i u budućnosti.​

Atraktivan dizajn modularnih sistema operacionih sala za bolničko okruženje

 

Uključivanje privlačnih boja, motiva i elemenata dizajna može stvoriti prijatno okruženje koje ublažava napetost i stres na radnom mestu. Prijatna atmosfera koristi pacijentima, njihovim porodicama, lekarima i osoblju.​Bez obzira da li više volite zidove u boji ili umetničke štampe, Getinge IN2 nudi gotovo neograničen niz kombinacija krila vrata, zidova i plafonskih elemenata. Kreirajte prilagođene dizajne koji unose umirujuću energiju u vaš objekat.

Higijensko rešenje modularnih zidova koje zadovoljava vaše specifične potrebe

 

 

Svi Getinge IN2 OR elementi su zapečaćeni do podkonstrukcije, imaju glatke površine i integraciju ugrađenih elemenata u ravni da podržavaju lak proces dezinfekcije.​ Getinge IN2 elementi su dizajnirani da formiraju veliku površinu koja se lako čisti sa nekoliko spojeva unutar bolničkog radnog prostora. Ovo ima pozitivan uticaj na prevenciju unakrsne kontaminacije.

Getinge IN2 u poređenju sa prosečnom konvencionalnom konstrukcijom

Prefabrikovane, modularne komponente Getinge IN2 su dizajnirane da se sklapaju sa lakoćom, predviđajući evoluciju najsavremenijih tehnologija u OR, CSSD i ICU. Građevinski projekti se mogu završiti 40% brže od projekata koji koriste konvencionalne građevinske materijale. Ovo održava vremenske rokove projekta u skladu sa budžetom, uz manje zastoja, buke, prašine i smetnji.

Više o sistemu mogularnih zidova možete pročitati na linku: Getinge modularni  sistemi