Operacione lampe Getinge Maquet – Podizanje hirurške efikasnosti na sledeći nivo

Hirurško svetlo – takođe poznato kao operativno svetlo ili hirurško svetlo – je medicinski uređaj namenjen da pomogne medicinskom osoblju tokom hirurške procedure osvetljavanjem lokalnog područja ili tela pacijenta. Kombinacija nekoliko hirurških svetala često se naziva „hirurški sistem svetla“.
Paroco medicinska oprema u svojoj ponudu nudi operacione lampe renomirane firme Getinge koje su se vrhunski pokazale i u operacionim salama i u ambulantama. U ovom članku ćemo vas bolje upoznati sa Getinge Maquet operacionim lampama.

 

Getinge Maquet Lucea operacione lampe

Savremeni medicinski centri se suočavaju sa sve složenijim nizom izazova:
Svaki objekat mora da podrži efikasnu dijagnostiku i složene procedure, istovremeno sadržavajući troškove i minimizirajući njihov uticaj na životnu sredinu. Maquet Lucea svetla za pregled i hirurška svetla podržavaju potrebe svih medicinskih odeljenja. Getinge Maquet Lucea operacione lampe i hirurška svetla pružaju dosledno, visokokvalitetno osvetljenje u modernom, održivom dizajnu.

 

Getinge Maquet Lucea 10 i 40 operaciona svetla

Tačna svetlosna rešenja za lekarski pregled i posmatranje.
Maquet Lucea 10 lampa za pregled pruža idealno osvetljenje za sve medicinske specijalitete i sva radna okruženja. Posebno je pogodan za dermatologiju. Getinge Maquet Lucea 40 lampa je dizajnirana za bolničku indukciju, šok tretman i sobe za oporavak.

Oba modela svetla za ispitivanje su dostupna u mobilnoj i zidnoj verziji (plafonska verzija dostupna samo za Maquet Lucea 40 svetla za ispitivanje) koje oslobađaju podni prostor i olakšavaju čišćenje. Površina koja se lako čisti nema otvora i dizajnirana je sa namerom da smanji rizik od unakrsne kontaminacije i infekcije stečene u bolnici.

 

 

Getinge Maquet Lucea 50 and 100 operaciona svetla

Hirurška svetla Maquet Lucea 50 i 100 su posebno razvijena da obezbede bilo koju operacionu salu sa Led tehnologijom koja podržava manje hirurške procedure.
Inovativni dizajn i funkcionalni oblik nude efikasan proizvod hirurškom osoblju.
Getinge Maquet Lucea 50 i 100 hirurška svetla su dostupna u mobilnim verzijama, verzijama za montiranje na zid i plafon.

 

Karakteristike operacione lampe Getinge Maquet Lucea

Stabilno osvetljenje LED diode mogu izgubiti do 20% svog intenziteta nakon samo dva sata. Sa programom stabilnosti fluksa (FSP), pametna elektronika povećava struju kako bi održala konzistentan izlaz svetlosti tokom cele procedure.

Ujednačen i koncentrisan svetlosni deo
Od 50.000 luksa na 50 cm za Makuet Lucea 10 do 120.000 luksa na 1 metar za Makuet Lucea 100.
Diferencijacija tkiva (površinska i duboka struktura)
Indeks prikazivanja boja fiksiran na 95.

Nema disipacije toplote
Poboljšana udobnost i sigurnost pacijenata.
Dizajniran da smanji rizik od unakrsne kontaminacije
Elegantna i zakrivljena površina za lakše čišćenje.

Ugaoni oblik za lako pozicioniranje
Uski dizajn se lako može postaviti u prepunu hiruršku salu.

 

Getinge Maquet Volista operacione lampe

 

Maquet Volista operacione lampe

 

Uspešan hirurški ishod u velikoj meri zavisi od sposobnosti hirurga da vizuelizuje i proceni ranu.
Hirurgija može biti stresan posao sa dugim satima. Loše osvetljenje može usporiti hirurški napredak i uzrokovati naprezanje očiju koje može dovesti do grešaka u vezi sa umorom. Poboljšajte rezultate za pacijente i osoblje uz pomoć visokokvalitetnog hirurškog osvetljenja.
Uspešan hirurški ishod je duboko ukorenjen u sposobnosti hirurga da vizuelizuje i proceni ranu. Dobro osvetljenje je kritičan deo jasne procene i bezbednog lečenja. Sa hirurškim svetlom Maquet Volista, pomažemo hirurzima da rade ono što najbolje rade.

 

Maquet Volista operacione lampe

 

Sa hirurškim svetlom Getinge Maquet Volista, lako je prilagoditi svetlo prema specifikacijama hirurga. Od pozicioniranja do intenziteta, svi elementi doživljaja osvetljenja mogu se lako izmeniti.Operaciono svetlo Maquet Volista nudi zeleno ambijentalno osvetljenje u centru svetlosne glave kako bi se minimiziralo odsjaj na monitorima tokom MIS-a. Ambijentalno svetlo pruža dovoljno osvetljenja da pomogne hirurškom osoblju da se bezbedno kreće u zamračenim operacionim salama.

 

Getinge Maquet PowerLED II operaciono svetlo

Getinge Maquet PowerLED II operaciono svetlo

Verovanje da bolje osvetljenje rezultira boljim ishodima pacijenata dovelo je do razvoja Maquet PowerLED II hirurškog svetla.

Getinge Maquet PowerLED II operativna svetla obezbeđuju najjasnije i najsvetlije osvetljenje za hirurge, bez ometanja odsjaja. Izgrađeni na proverenom PowerLED hirurškom svetlu kome verujete deceniju, integrisali smo inovativna rešenja koja poboljšavaju uslove rada u vašoj operacionoj sali.

Smanjenje vizuelnog zamora radi minimiziranja grešaka uz Comfort Light.

Vizuelni zamor utiče na radni učinak. Loši vizuelni uslovi mogu imati strašne posledice u OR. Međutim, smanjenje kontrasta između hirurške lokacije i okolnih područja poboljšava udobnost i vizuelne performanse.
Zahvaljujući funkciji Comfort Light, Maquet PowerLED II operativno svetlo poboljšava vizuelne performanse, smanjuje osećaj odsjaja i povećava osećaj budnosti što dovodi do boljeg radnog okruženja za hirurge. Broj grešaka na testu vida boja je smanjen za 13%, osećaj bleštanja za 7% i pospanosti za 15%, dok je oštrina vida poboljšana za 11%.

 

 

Visokokvalitetno osvetljenje pomaže da se smanji naprezanje, obezbedi pouzdana procena i minimizira smetnje kako bi se hirurgova puna pažnja vratila pacijentu. Kada su svetla pravilno postavljena, ne gubi se vreme ili pažnja u podešavanjima.

Getinge Makuet PoverLED II operativno svetlo nudi karakteristike za idealno pozicioniranje osvetljenja koje olakšava hirurške procedure.

Bolničke infekcije doprinose visokim troškovima zdravstvene zaštite i odlažu oporavak pacijenata. Getinge je preduzeo korake da smanji rizik od komplikacija od bolničkih infekcija širom operacione sale tako što je razvio antibakterijski premaz na površinama sa visokim dodirom, kao što su ekrani osetljivi na dodir, tastature i spoljne ručke. Ovaj premaz pomaže da se smanji rizik od unakrsne kontaminacije i bolničke infekcije kako bi pacijenti bili bezbedni.

Maquet PowerLED II hirurško svetlo nudi ambijentalno svetlo nudeći hirurškom osoblju fleksibilnost da izabere željenu boju (od bele do žute), ograničavajući odsjaj na monitorima i poboljšavajući kontrast. Ovo poboljšava jasnoću i pomaže da se hirurško osoblje uspostavi prijateljsko i mirno raspoloženje.