Univerzitetski klinički centar Republike Srpske je najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj, a nakon završetka projekta kardiohirurgije koji je izvodio Paroco Medical Equipment podiže svoj status modernog I najsavremenijeg bolničkog centra u region.  Uz novootvoreno odeljenje kardiohirurgije UKC Republike Srpske će svojim korisnicima doneti poboljšanu zdravstvenu zaštitu i pospešiti očuvanje zdravlja stanovništva.

 

Univerzitetski klinički centar Banja Luka Kardiohirurgia operaciona sala
UKC Kardiohirurgija Operaciona sala

 

Paroco Medical Equpment je izveo izgradnju I opremanje kompletne kardiohirurške klinike. Ova klinika je smeštena u južnom krilu na povšini od 1500m2. Kardiohirurgija ima četiri operacione sale rađene sistemom modularnih zidova Variop Getinge. Modularne sale su opremnjena I izrađene po svetskim standardima   sa aparatima za ekstrakorporalni krvotok, ECMO I Rotaflow aparatima firme Getinge. Operacione sale poseduju elektrohiruršku jedinicu firme Erbe kao I Cheiron hirurške aspiratore. Kompletan nameštaj u operacionoj sali je firme Getinge o kome možete više pročitati na našem sajtu.

 

Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske Banja Luka Kardiohirurgija operaciona sala
UKC Kardiohirurgija Operaciona sala

 

Intenzivna nega je opremljena Malvestio bolničkim krevetima , pokretnim kolicima I strečerima. U intenzivnoj nezi se nalaze 10 kreveta. Ova jedinica kardio hirurgije opremljena je Getinge respiratorima  I Cherion portabilnim aspiratorima. Odeljenje kardiohirurgije ima 13 kreveta za intenzivnu negu Malvestio kao I ormariće sa pločama za hranjenje.

 

UNiverzitetski klinički centar Republike Srpske Banja Luka Kardiohirurgija Intenzivna nega
UKC Kardiohirurgija intenzivna nega

 

Svi sistemi na klinici za kardiohirurgiju su potpuno automatizovani a touch paneli u operacionim salama omogućavaju direktan pristup nalazima iz centralnog sistema koji je pacijent već odradio. 4k sistem obezbeđuje praćenje operacija u realniom vremenu. Kardio hirurgija je obezbeđena zaštitom od strujnih udara I ima sistem za neprekidno napajanje električnom energijom čime je eliminisana mogućnost nestanka struje.

 

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske Kardiohirurgija Banja Luka Bolnička soba
UKC Kardiohirurgija bolnička soba