Sa glavnim fokusom na bezbednost i ergonomiju, Aurelie Godin, inženjer za efikasnost dizajna u Getingenu, odigrala je ključnu ulogu u razvoju nedavno lansiranog Maquet Ezea operacione lampe.

 

 

„Pored internih testova, takođe smo testirali Maquet Ezea operacione lampe eksterno zajedno sa velikim brojem medicinskih sestara u operacionoj sali. Zamolili smo ih da pokriju većinu scenarija sa kojima se susreću u stvarnim uslovima, kao što je podešavanje svetla na hladnim ili toplim temperaturama boje ili manevrisanje svetlosnom glavom na više načina“, objašnjava Oreli Godin.

Pedantan režim testiranja fokusiran je na preciziranje potencijalnih rizika i eliminisanje nedostataka pre nego što se finalizira dizajn – ali i na poboljšanje aspekata upotrebljivosti pre lansiranja.

„Da bi se osigurala bezbednost, rizici se analiziraju i procenjuju interno, a ponekad i u saradnji sa spoljnim laboratorijama. Moja odgovornost je takođe da proverim da li se nova operaciona lampa  može koristiti na ergonomski ispravan način, uključujući kontrole na tastaturi“, kaže Aurelia, koja je radila kao inženjer efektivnosti dizajna u Getingeu od 2019.

 

maquet ezea operaciono svetlo

Veoma je zadovoljna ishodom projekta Maquet Ezea, koji je imao za cilj da osigura da naslednik Maquet Lucea 100 ojača Getingeovu poziciju na tržištu hirurških svetla sa jednostavnim i pouzdanim sistemom u skladu sa standardima za upravljanje rizikom koji se razvijaju.

„Naša duga prisutnost u proizvodnji hirurških svetla je velika prednost u razvoju istih. Obimno znanje na terenu, prethodne procene i sveobuhvatan režim testiranja pomažu nam da pokrijemo rizike sve do mikroskopskih nivoa, kao što je pomoć u izbegavanju infekcija izazvanih česticama koje padaju sa svetlosti“, zaključuje Oreli.

 

Pročitajte više o Getinge Maque Ezea operaciona lampa