Getinge Flow-i aparat za anesteziju dizajniran je da zadovolji najviše standarde u anesteziološkoj praksi, posebno za visokospecijalizovane hirurške zahvate.

 

Getinge Flow-i : Inovativna mašina za anesteziju

Ključne karakteristike uključuju:

 

Inovativna automatska kontrola gasa (AGC): AGC omogućava bezbednu i preciznu isporuku anestezije sa malim protokom, eliminišući potrebu za kontinuiranim ručnim podešavanjima. Kroz jednostavna pred-podešavanja, korisnici mogu definisati ciljani udahnuti kiseonik, nivo anestetika prilikom izdisaja i potrebnu brzinu, dok AGC automatizuje ostatak procesa.

 

Superiorne performanse ventilacije: Flow-i nudi napredne režime ventilacije koji su prilagodljivi potrebama pacijenata svih uzrasta, uključujući novorođenčad i odrasle, čime se omogućava optimalna podrška disanju tokom operacije.

 

Intuitivan korisnički interfejs: Aparat ima veliki ekran osetljiv na dodir i intuitivan interfejs koji omogućava lako upravljanje svim funkcijama, čime se smanjuje mogućnost grešaka i povećava efikasnost rada.

 

Personalizovana i ekonomična nega: Flow-i pruža mogućnost prilagođavanja anestezije specifičnim potrebama svakog pacijenta, dok istovremeno optimizuje potrošnju resursa, što rezultira ekonomičnom negom.

 

Maquet flow medicinski uređaj

Primena u visokospecijalizovanim procedurama

Getinge Flow-i je posebno koristan u visokospecijalizovanim hirurškim procedurama, kao što su pedijatrijska i torakalna hirurgija, zbog svojih naprednih funkcija i prilagodljivosti:

 

Pedijatrijska hirurgija: Precizna kontrola ventilacije i automatska kontrola gasa omogućavaju sigurnu anesteziju za najmlađe pacijente, čime se smanjuje rizik od komplikacija i obezbeđuje optimalna nega.

 

Torakalna hirurgija: Napredni režimi ventilacije omogućavaju efikasno upravljanje disanjem i održavanje stabilnosti pacijenata tokom složenih zahvata na grudnom košu.

 

  • Performanse ventilacije prema standardima intenzivne nege
  • Sigurna anestezija niskog protoka sa automatskom kontrolom gasa
  • MAC Brain za poboljšanu kontrolu dubine anestezije
  • Aktivna prevencija hipoksije sa O2Guard aplikacijom
  • Softwer koji kontroliše parametre pluća u cilju sprečavanja  postoperativnih komplikacija

Getinge Flow-i predstavlja dinamično rešenje koje uključuje ergonomsku verziju podesivu po visini i plafonski model pogodan za hibridne operacije.

 

Primena Getinge Maguet Flow-i u Opštoj bolnici NEW Hospital

 

Opšta bolnica NEW Hospital prepoznala je vrednost primene naprednih tehnologija u cilju unapređenja zdravstvene zaštite i odlučila da implementira Getinge Maquet Flow-i aparate za anesteziju u svojim operacionim salama. Ova odluka donela je brojne benefite:

 

Smanjenje budžeta predviđenog za nabavku anestetika na godišnjem nivou jer je studija koja je rađena na uzorku od 4 aparata za anesteziju koji se nalaze u našoj bolnici pokazala da je utrošak anestetika smanjen za 40% u odnosu na aparate drugih kompanija .

 

Unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga: Implementacija Flow-i aparata omogućila je bolnici da unapredi svoje anesteziološke prakse, pružajući pacijentima najviši nivo nege tokom hirurških zahvata.

 

Povećana bezbednost i zadovoljstvo pacijenata: Naprednim funkcijama monitoringa i preciznoj ventilaciji, smanjenje se broja mogućih komplikacija tokom operacija.

 

Pozitivne povratne informacije od medicinskog osoblja: Anesteziolozi i drugo medicinsko osoblje izrazili su visoko zadovoljstvo radom sa Flow-i aparatima, ističući njihovu pouzdanost, jednostavnost korišćenja, održavanja i pozitivan uticaj na kvalitet njihovog rada.

 

Flow-i aparat za anesteziju koji je napravljen po najvećim i najmodernijim tehničkim karakteristikama koji obezbeđuje sigurnost kako pacijenta tako i anesteziologa koji izvodi proceduru. Korišćenjem ovog aparata smanjuje se upotreba inhalatornih anestetika kao i zagađenje životne sredine, a pacijent dobija najbolje uslove za tako reći prirodan san. 

 
dr Zoran Dragić

Spec. anesteziologije i medicinski direktor Opšte bolnice NEW Hospital

dr Zoran Dragić

 

Getinge Maquet Flow-i predstavlja ključnu komponentu savremenih operacionih sala, obezbeđujući optimalne uslove za izvođenje anestezioloških procedura. Primena ovog aparata u Opštoj bolnici NEW Hospital donela je značajna poboljšanja u pogledu bezbednosti pacijenata, kvaliteta zdravstvenih usluga i radnih uslova za medicinsko osoblje. Ova inovacija potvrđuje da napredna tehnologija igra presudnu ulogu u unapređenju zdravstvene zaštite i efikasnosti bolničkih operacija.