Getinge ECMO (Ekstrakorporalna membranska oksigenacija) Cardiohelp

Getinge ECMO Cardiohelp je medicinski uređaj koji se koristi za podršku pacijentima sa ozbiljnim oštećenjem srca i pluća. Ovaj uređaj igra ključnu ulogu u održavanju funkcije srca i pluća dok se telo oporavlja od različitih akutnih medicinskih stanja.

Cardiohelp sistem je kompaktni sistem kardiopulmonalne podrške pogodan za širok spektar indikacija u intenzivnoj nezi, hitnoj medicini, kardiologiji i kardiohirurgiji. Veoma prenosiv, Cardiohelp sistem se može brzo primeniti za transport pacijenata unutar i između bolnica, što zahteva respiratornu i/ili cirkulatornu podršku.

getinge cardiohelp ecmo

 

  1. Ekstrakorporalna membranska oksigenacija (ECMO): ECMO je tehnika koja se koristi za obezbeđivanje kiseonika i cirkulacije krvi kod pacijenata čija srca i pluća više ne funkcionišu adekvatno. U osnovi, ECMO uređaj privremeno preuzima funkciju srca i pluća.
  2. Kardiohelp: Getinge Cardiohelp je jedan od uređaja koji se koriste za primenu ECMO terapije. To je prenosivi uređaj koji može biti postavljen u jedinici intenzivne nege, operacionoj sali ili drugim kliničkim okruženjima. Cardiohelp omogućava lekarima preciznu kontrolu nad protokom krvi i nivoom kiseonika u telu pacijenta.
  3. Indikacije: Getinge ECMO Cardiohelp se koristi kod pacijenata sa ozbiljnim medicinskim stanjima, kao što su akutni respiratorni distres sindrom (ARDS), srčani udar, srčani zastoj, traume pluća, infekcije pluća i drugi uslovi koji ugrožavaju funkciju srca i pluća.
  4. Funkcija: Cardiohelp se koristi za crpljenje krvi iz pacijentovog tela, zasićenje je kiseonikom i vraćanje nazad u pacijentov krvotok. Ovo omogućava pacijentovim plućima i srcu da se odmore i oporave. Uređaj takođe može biti podešen da radi kao srčani ili plućni podrška, zavisno od potreba pacijenta.
  5. Oporavak: ECMO terapija se koristi kao privremena mera i pacijenti se postepeno prebacuju sa ECMO podrške kako se oporavljaju i kada njihovi organi ponovno preuzmu normalnu funkciju.

 

 

Getinge ECMO Cardiohelp je važan medicinski uređaj koji može igrati ključnu ulogu u spašavanju života pacijenata sa ozbiljnim srčanim i plućnim problemima. Korišćenje ECMO terapije zahteva visoko obučeno medicinsko osoblje i strogu kontrolu i nadzor, ali može biti izuzetno korisno u kritičnim medicinskim situacijama.

 

Vantelesna podrška životu Getinge – Cardiohelp sistem

Iako vantelesna podrška životu koju pruža Cardiohelp sistem nije sama po sebi terapija, ona deluje kao most za oporavak, odredišnu terapiju ili transplantaciju, omogućavajući negovateljima da optimizuju terapiju pacijenta. Veoma prenosiv, Cardiohelp sistem se može brzo primeniti za transport pacijenata kojima je potrebna respiratorna i/ili cirkulatorna podrška.